Mobile

Twitter lanceert eigen muziekdienst ‘Twitter Music’

Het lijkt erop dat geen enkel sociaal netwerk hedendaags nog kan leven zonder een eigen muziekdienst; Google heeft Google Music, Facebook is een samenwerking aangegaan met Spotify en ook Twitter komt nu met een eigen dienst. Eerder schreven we al over het nieuws dat Twitter vorig jaar de social-music service We Are Hunted – een dienst die muziek aanraadt op de basis van de voorkeuren van de gebruiker – zou hebben overgenomen, maar pas vandaag bevestigde het sociale netwerk aan AllThingsD dat het inderdaad de muziekdienst had overgenomen en dat het Twitter team al een tijdlang zou werken aan een nieuwe app. Gisteren ging de nieuwe muziekdienst live in de States, met overdonderend success. Tot nu toe zijn alleen Amerikaanse iTunes gebruikers toegelaten tot de nieuwe app van Twitter, maar gebruikers die ooit als eens een Amerikaanse iTunes account hebben geregistreerd kunnen de app dus gewoon downloaden en gebruiken. Met de nieuwe Twitter muziek app is het de bedoeling dat er suggesties worden gegeven voor muzieknummers en artiesten gebaseerd op je persoonlijke informatie, waaronder de Twitter accounts die je volgt op het netwerk. Gebruikers kunnen in de app naar clips luisteren van de muziek door middel van third-party diensten zoals iTunes, Spotify, Rdio en Soundcloud. Gebruikers die over een Spotify of Rdio-account beschikken, kunnen via de #Music website (of iPhone-app) direct de aangeraden muziek beluisteren. Wanneer de dienst ook voor Nederlandse iTunes gebruikers beschikbaar word gesteld, is vooralsnog onbekend.

You Might Also Like