Cars Featured

Range Rover Sport 2014

Vannacht werd in New York de nieuwe Range Rover Sport onthuld, de nieuwe auto van Land Rover doet sterk qua uiterlijk denken aan de Range Rover Evoque maar heeft een nog krachtiger fysiek voorkomen. De nieuwe Range Rover Sport lijkt op een samensmelting van de klassieke Range Rover en de Range Rover Evoque. Modern sportief doch chique en luxe. De auto komt in een als zevenzits en als klap op de vuurpijl: hij komt zelfs met een viercilinder. Ten opzichte van de vorige generatie is het brandstofverbruik, afhankelijk van de uitvoering, met 24 procent gedaald en de CO2-uitstoot zakte met 15 procent. Hierdoor produceert de meest zuinige Range Rover Sport 194 gram CO2 per kilometer. Dit moet verder dalen naar 169 gram per kilometer als in 2014 ook een dieselhybride in de SUV komt te liggen. Bijzonder opmerkelijk is ook het gewicht van de auto, wat ten opzichte van de vorige Sport uitvoering met maar liefst 420 kg (!) is gedaald, natuurlijk afhankelijk van de gekozen uitvoering. Het interieur ademt een en al luxe met materialen van topkwaliteit en een extra vleugje sportiviteit. De Sport gaat geleverd worden in de vier bekende uitrustingsniveaus: S, SE, HSE en Autobiography. Na de zomer verschijnt de auto bij de dealers, we moeten nog even wachten op de Nederlandse prijzen.

You Might Also Like