Sport

Nike Presents Netherlands 2013 Away Footbal Shirt and Kit

In het nog niet voor het publiek geopende Rijksmuseum is vanmorgen het nieuwe uittenue voor het Nederlands Elftal onthuld. In het bijzijn van de bondscoach, Louis van Gaal, en spelers Kevin Strootman, Ricardo van Rhijn en Adam Maher werd het shirt gepresenteerd. het nieuwe uittenue is de opvolger van het zwart/oranje shirt wat tijdens het EK in 2012 zijn intrede deed. De snelle opvolging van het shirt heeft mede te maken met het feit dat het oude shirt natuurlijk nog bij iedereen in het geheugen gegrift staat als het blamage van Polen en Oekraïne. Het nieuwe shirt is wit met twee gekleurde vakken, waarvan de de bovenste, op de borst, rood is en het vlak op de onderkant blauw gekleurd is. Naast het vernieuwde shirt bestaat het uittenue uit een witte broek met blauwe details en sokken met een Nederland detail op de achterkant. Qua techniek is het tenue in lijn met Nike’s haar visie om de ultieme sportprestatie te combineren met groene, milieuvriendelijke producten. Zo is de broek gemaakt van 100% gerecycled polyester, het shirt van 96% gerecycled polyester en kan elk tenue gemaakt worden van 13 gerecyclede PET flessen.Bovendien maakt het nieuwe tenue gebruik van de Dri-FIT technologie van Nike in combinatie met de speciale ventilatie gaatjes die samen zorgen voor gereguleerde lichaamstemperatuur tijdens de wedstrijd en extra verkoeling bieden wanneer nodig is. Tot slot is het gebruik gemaakt van een nieuwe, dubbel gebreide, structuur die de nieuwe kit 20% sterker maakt dan vorige edities. Dit zorgt mede voor een iets betere kwaliteit van de shirts. Het Nederlands Elftal speelt op woensdag 6 februari voor het eerst in het nieuwe tenue in een oefeninterland tegen het nationale team van Italië. Een dag eerder, vanaf 5 februari, is het nieuwe tenue met bijbehorende kledinglijn verkrijgbaar in de Nike Store voor €120.

nike-nederlands-elftal-uittenue-1 nike-nederlands-elftal-uittenue-2 nike-nederlands-elftal-uittenue-3 nike-nederlands-elftal-uittenue-4

You Might Also Like