Industry Insider

Greenmelon Staff Lists: Top 10 Songs of 2012

Dit jaar presenteren wij voor het eerst, maar zeker met gepaste trots, ons eerste jaarlijstje. In deze top 10 delen wij de tien beste tracks van 2012 gebaseerd op acht persoonlijke lijstjes van onze redactie.

greenmelon-best-songs-of-2012

Opvallend aan deze lijst is dat we één artiest welgeteld twee keer zien verschijnen: Frank Ocean is de naam. De artiest die afgelopen jaar menig vrouwen hart deed breken maar misschien wel de harten van beide seksen sneller deed kloppen. De Amerikaanse hiphop sensatie maakte bekend dat hij biseksueel was, iets wat met open armen werd ontvangen door de meestal zeer uitgesproken Amerikaanse rapscéne. Ook Adele zien we hoog eindigen in deze top 10, haar officiële titelsong voor de ‘beste James Bond film ooit’ stond weken bovenaan in de Europese hitlijsten en werd ontelbaar vaak gecovered door YouTube talenten. Wat opvalt is de enorme aanwezigheid van hiphop, rap en r&b artiesten. Dit is slechts toeval, de lijstjes van onze redactie waren uiterst uiteenlopend en verschillend maar vaak kwamen er wel 1 of 2 nummers bij elk redactielid overeen. We kunnen vaststellen dat de hiphop en rap wereld het afgelopen jaar goed aan de weg heeft getimmerd. Zo ook het toch wel commerciële debuut van de zus van Beyonce, Solange Knowles. Solange slaat een compleet andere weg in dan haar zusterlief, een wat meer alternatieve uiting van haar stem en sound is haar gezegend. Ons eerste lijstje van 2012 is een feit en is uiteraard te beluisteren op Spotify.

1. Frank Ocean, “Pyramids”

2. Adele, “Skyfall”

3. The xx, “Angels”

4. Frank Ocean, “Bad Religion”

5. Kanye West (ft. Jay-Z and Big Sean), “Clique”

6. Kendrick Lamar, “Swimming Pools (Drank)”

7. Beach House, “Myth”

8. Usher (ft Diplo), “Climax”

9. M.I.A., “Bad Girls”

10. Solange. “Loosing You”

You Might Also Like