Gadgets Tech

Official: Apple Announces New iPad

Het mocht even duren maar eindelijk is het zo ver. De nieuwe tablet van Apple beschikt zoals verwacht over een 9.7-inch HD Retina display met een capaciteit van 3.1 miljoen pixels in een 2048 x 1536 arrangement (264ppi). Niet alleen het beeldscherm beschikt over meer pixels maar ook het beeld contrast en kleurwarmte is verbeterd. Verder beschikt het model over een zeer krachtige A5X chipset welke een dualcore CPU en een quadcore GPU huisvest. De processor is volgens Apple maar liefst 3x zo snel als de Nvidea Tegra 3. De nieuwe iPad HD beschikt ook over een verbeterde iSight camera, welke ongeveer identiek is aan de camera in de iPhone 4S. De camera is vijf-megapixel sterk en beschikt over een 1080p video capturing mode. Daarnaast is er ook een zogenaamde ‘dictation’ mode aan het keyboard toegevoegd; deze optie laat je spreken in plaats van typen bovendien beschikt de iPad HD over nieuwe software waarmee je je eigen persoonlijke WiFi hotspot kunt maken zonder extra kosten, een enorme klap voor telecom providers. Misschien het meest interessante aan de nieuwe iPad is de aanwezigheid van een LTE antenne. LTE word ook wel 4G genoemd, een technologie die velen malen sneller is dan het huidige 3G netwerk. In Nederland word momenteel hard gewerkt aan zo’n toekomstig LTE netwerk. Er zullen zoals gebruikelijk 16-, 32- en 64GB-versies beschikbaar zijn. Pre-orderen in Nederland is mogelijk vanaf 23 maart. Meer info vind je op de website van Apple.

Apple iPad 3 HD in vogelvlucht:

– New Retina Display
– A5X Chip
– iSight Camera
– iOS 5.1
– Dictation Support
– iPhoto App

photo courtesy by: The Verge

 

You Might Also Like